Hur kul var det att vara ihop med Einstein?

Hur kul var det att vara ihop med Einstein?

 

Söndag eftermiddag. Jobbar lite till framför datorn innan det är dags att varva ned och njuta av söndagskvällen och faktiskt av en födelsedagspresent som jag fått av min syster Lena. Einsteins nya fru. En seriebok, tecknad och skriven av Liv Strömqvist.

Det känns fel att kalla den ett seriealbum. Det är snarare en inbunden serienovellsamling. Hon är serieskapare, konstnär och poddare. Vad jag förstår är det en nyutgiven samling serier med nytecknat material. Hur kul var det att vara ihop med Einstein? Den frågan ställer sig Liv och det hoppas jag få svar på i kväll. Spännande va?!

När jag en gång i tiden gick Serietecknarskolan drömde jag om att bli en stor serieskapare. Det drog inte riktigt iväg åt det hållet, även om man tydligt idag, tycker jag själv, kan se i mitt bild- och formspråk, influenser av serieteckning.

Nåväl, jag älskar fortfarande att läsa serier och i min bokhylla finns allt från Nina Hemmingsson till gamla Svenska Serier- och Larssontidningar och Robert Crumb.

Här är länken till Liv Strömqvists podd om du, liksom jag, är nyfiken på den: 
En varg söker sin podd

Pia

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar